Bacopa lanigera

ÚJ
Bacopa lanigera
Gyorsan fejlődő szálas akváriumi növény, közepes-magas igényekkel
Elsősorban paludárumokba ajánljuk, ahol fehéren erezett leveleivel és lila virágaival is díszít.
768 Ft + ÁFA (975 Ft)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A Bacopalanigera vagy variegata bacopa egy viszonylag nagyra növő növény Brazíliából. Ott nedves talajon és sekély vízben található. A Bacopa lanigera hasonlít a Bacopa amplexicaulis-hoz, de kerekdedebb levelekkel és sűrű, fehér szőrszálakkal borított szárával könnyen megkülönböztethető. A levelek körülbelül 1,5-3 cm hosszúak. Az levélerek gyakran fehéresek és hálós mintát alkotnak. Emiatt a növényt néha Bacopa lanigera 'Variegata' néven is forgalmazzák, azonban a levél mintázata nem mindig látható, és a víz alatti levelek nem mintásak.

A szárazföldi szárak többé-kevésbé vízszintesen nőnek a talajon elfekszenek. Megfelelő feltételek mellett a növény szép, mélykék-lila virágokat hoz. A zúzott levelek erős aromás illatot árasztanak. A víz alatti szárak függőlegesen nőnek és szőr nélküliek, hajtásai akár 5 cm szélesek is lehetnek.

A Bacopa lanigera nem feltétlen tekinthető ideális akvárium növénynek, azonban egyes oldalak szerint közepesen nehezen tartható, közepes növekedési ütemmel rendelkezik, és erős megvilágítást igényel. Szüksége van tápoldatozásra, szén-dioxidra és 20°C feletti hőmérsékletre.

Szárazföldi formájában a növény gyorsabban nő, és jó megvilágítást és tápanyagban gazdag aljzatot igényel.

 

Típus szálas
Származás Brazília
Növekedési sebesség közepes
Magasság 5 - 40+ cm
Fényigény magas
CO2 közepes-magas
Adatok
Cikkszám
BAN100258
Termék státusza
ÚJ    
Webáruház készítés
paypal borgun_hu