Bacopa monnieri

Bacopa monnieri
Világoszöld szálas növény, amely a vízparaméterekkel elég megbocsájtó.
Középső- és hátsó- zónába javasoljuk.
563 Ft + ÁFA (715 Ft)
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

A Vízihúr vagy pénzvirág egy igénytelen akvárium növény klasszikus, amelyet már több mint 100 éve hoztak be Európába. A Bacopa monnieri nagy terüleen fordul elő a trópusokon és szubtrópusokon, ahol megterem vízalatt és felett tavakban és folyókban, akár brakk-vízben is. A Bacopa monnieri felfelé növekvő, ritkán elágazó, víz alatti növény. A világoszöld levelek 1-2,5 cm hosszúak, tojásdad alakúak kerekített levélheggyel és keskeny alappal. A levelek és a szárak viszonylag vastagok és húsosak.

A Bacopa monnieri viszonylag lassan nő akváriumi körülmények között. Könnyen tartható és elviseli a kemény és lúgos vizet (akár 8-as pH-ig), de kedveli a jó megvilágítást. CO2 ellátás nem feltétlenül szükséges, de fokozza a növekedést, ahogy minden akvárium növény esetében. Tápanyaghiány esetén hiánytünetek nem láthatók, csak a növekedés lelassulása jelezheti. A magas CO2-koncentrációval és erős megvilágítással rendelkező akváriumokban rendszeres makro- és mikrotápanyag-ellátásra van szükség.

Ez a viszonylag kisebb levelű Bacopa fajta legjobban csoportosan mutat közép- vagy hátsó-zónában, ahol világoszöld színével élénk színfoltja lehet akváriumunknak. Jól alkalmazható holland stílusú növényes akváriumokban is. A Bacopa monnieri érdekes lehet szárazföldi növényként is paludáriumokban és Wabi-Kusa-hoz. Szép fehér vagy világos ibolyaszínű virágokra számíthatunk jó megvilágítás mellett a víz feletti formájában.

 

Típus szálas
Származás Ázsia
Növekedési sebesség gyors
Magasság 5 - 40+ cm
Fényigény magas
CO2 közepes-magas
Adatok
Cikkszám
BAN100035
Webáruház készítés
paypal borgun_hu